A digitalizáció szükségessége a középvállalatok számára: Hogyan kell most kell cselekedni?

szept 23, 2024 | Blog Hu

A magyarországi középvállalatok számára a digitális átállás gyakran bonyolult és zavaros lehet. Az anyagi források korlátozottsága, a digitalizációs megoldások sokasága és a mesterséges intelligencia előretörése visszafogja a folyamat kibontakozását.  Sok cég úgy érezheti, hogy túl sokat és túl gyorsan kellene változnia, ha reagálni akarna a piaci nyomásra. Azonban a digitalizáció középvállalatok számára már egyszerűbben és átláthatóbban is megvalósítható. A valóságban ez a folyamat fokozatosan, jól irányítottan is végigvihető – és itt jön képbe FLOWRA, ami egyszerű és rugalmas megoldást kínál.  

 

Miért fontos a digitalizáció középvállalatok számára?

A digitalizáció manapság nem csupán lehetőség, hanem alapvető szükséglet. A PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés szerint a vezetők számára az ügyfélelégedettség növelése és a gyorsan változó vevőigények kiszolgálása a legfontosabb digitalizációs motiváció 

fenntartható digitális transzformáció

Forrás: Csökkenő félelmek, óvatos bizakodás 2024-re (13. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés) 

A középvállalatok azonban gyakran nehézségekkel küzdenek a digitalizáció megkezdésében. Az a vállalkozás, amely most nem lép, könnyen elveszítheti ügyfeleit. Cégünk legújabb digitalizációs megoldása, FLOWRA többek ezt a problémát kívánja orvosolni – rugalmas, megfizethető megoldásokkal. 

 

Miért küzdenek a középvállalatok a digitalizációval? 

 

Úgy véljük, hogy ami valóban akadályozó tényező egy digitalizációs projekt megvalósításában, az nem a pénzügyi források limitációja, vagy a trendek zaja, hanem a szakképzett munkaerő hiánya, valamint a meglévő munkaerő technológiai képességeinek hiánya.  

Ha számolunk azzal, hogy az utóbbi esetben meg kell szervezzünk felzárkóztató képzéseket, már joggal érezhetjük úgy, hogy ez a projekt több, mint amire befizettünk. A feladat hirtelen nagyobb és összetettebb lesz, mint amit eredetileg terveztünk, és a vezetők egy része ezen a ponton a halasztás mellett dönt – újra meg újra. Így eshet a cégmodernizáció a majd-holnap-elkezdjük csapdájába.  

Az Oriana tapasztalata szerint azonban, ha a cégvezető megfelelő támogatásban részesül már a nulladik lépéstől, és kompakt és fenntartható megoldást kap készhez, akkor rendkívül gyorsan megtörténhet az áttörés. Az már csak hab a tortán, hogy az a megfizethető összeg, amit erre szánt, akár már egy éven belül megtérülhet. 

 

FLOWRA: A megoldás a rugalmas digitalizációra 

A FLOWRA olyan megoldás, amely segít leküzdeni a középvállalatok digitalizációs „küszöb lázát” – egyszerűen, kódolás nélkül, célzott oktatással, és a mesterséges intelligencia bevezető szintű támogatásával. A FLOWRA az Oriana 20 éves tapasztalatára épít, és a 2020 óta kiszámíthatatlanná váló gazdasági rend hatásai alakítják. Lehetővé teszi, hogy a vállalatok saját ütemükben vezessék be az automatizált folyamatokat, minimalizálva a kockázatokat és maximalizálva a hatékonyságot. 

 

A rugalmas bevezetés előnyei 

A FLOWRA nem csupán egy szoftver, hanem egy digitalizációs koncepció is. Az Oriana rugalmas bevezetési módszertanával ötvözve a FLOWRA lehetőséget ad arra, hogy a cégek lépésről- lépésre, átláthatóan és fenntartható módon vezessék be a digitalizált folyamatokat, a piaci trendek és legjobb gyakorlatok figyelembevételével. Utóbbi megkerülhetetlen a folyamatosan változó ügyféligények kielégítése érdekében. 

 

Digitalizáció középvállalatok számára: Megtérülő fejlődés 

Az Oriana tapasztalatai alapján a FLOWRA gyors megtérülést kínál – a vállalatok már egy éven belül érezhetik a digitális átalakulás előnyeit. A hatékonyság növelésével a munkaerőhiány okozta problémák is csökkenthetők. Egy nagyobb back-office-al rendelkező cég esetében a megtérülés éves szinten akár 10 millió forintot is elérhet, főleg úgy, hogyha figyelembe vesszük a PwC fent említett tanulmányának egyik legérdekesebb megállapítását, miszerint:  

„Ha a transzformációt célzó intézkedések mellett megnézzük a napi rutinfeladatok ellátásának hatékonyságát, akkor a vállalatvezetők szerint igen jelentős, mintegy 29%-os hatékonysági tartalék rejlik olyan feladatok ellátásában, mint az emailen történő kommunikáció, a beszerzés, a munkaerőfelvétel vagy a vezetői döntéshozatali és kommunikációs fórumok.” 

 

fenntartható digitális transzformáció

Forrás: Csökkenő félelmek, óvatos bizakodás 2024-re (13. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés) 

Indítsd el most! 

Ne maradj le a digitalizációban rejlő lehetőségekről. A FLOWRA és az Oriana segítségével vállalkozásod biztos alapokra helyezheti a jövőt. 

Ha szeretnél többet megtudni, akkor csatlakozz hozzánk az október 9-én tartandó üzleti reggelinken, ahol többek között a digitalizációs kihívásokról, lehetőségekről és FLOWRA koncepcióról is szó lesz.  

Regisztráció: Oriana Flowra Üzleti Reggeli

Digitalizációs Útmutató

Digitalizációs Útmutató

Digitalizációs Útmutató Legyen szó most induló projektről vagy meglévő digitális kezdeményezésről, Digitalizációs Útmutatónkat úgy terveztük meg, hogy minden lépésnél támogatást nyújtson. Tekints erre a dokumentumra beszélgetésindítóként csapatod számára. Az alábbi...

Hogyan menedzselhetők egyszerűen a beszerzési folyamatok?

Hogyan menedzselhetők egyszerűen a beszerzési folyamatok?

Hogyan menedzselhető egyszerűbben a beszerzés folyamata?  A beszerzés folyamata - Automatizált lépések A-tól Z-ig Hogyan automatizálható a beszerzés folyamata? Egységes munkafolyamatok automatizációs támogatással 5 üzleti érv beszerzési rendszer bevezetése mellett...

Digitális folyamatautomatizálás és low code – Ingyenes webinárium

 

Kérdésed van? Lépj kapcslatba egyik szakértőnkkel.